lördag 14 mars 2015

Vecka 11

En ganska lugn vecka och inte särskilt händelserik, allt rullar på i sin takt och tisdag är en friluftsdag
då alla elever från och med klass 7 åker på skidresa.

Måndag - onsdag

Klass 2 på morgnarna

Gymnasieklass 2 kom på att det var rätt kul att använda fogskum och spreja i sina boxar så läraren åker in till en bygghandel och skaffar mer skum. Andra jobbar med både frigolit, gips, stenar och sand, spegelskärvor och en del stannar av och saknar inspiration efter att ha byggt och målat sin låda.
Då kan det vara läge att ta itu med självporträtt och göra svartvita utskrifter av de foton som gjordes förra veckan. Bäst att bearbeta bilden i Photoshop och göra ljus-skuggor tydliga och lysa upp bilden för utskriften tenderar att bli mörkare och gråare.  Det är inte lätt att hitta en bild som varje elev känner sig bekväm med. Bilden ska sedan tecknas med blyerts på ett större format.

Klass 1 - konsthistoria och färglära.
Nästa gäng som kommer är klass 1 gymnasiet, som har olika uppgifter beroende på om det är en estetgrupp eller en naturgrupp.
Temat är färglära, komplementfärger och kubism. Akrylmålning på kartong.
Naturgruppen jobbar efter en förlaga - t ex en utskrift av ett känt konstverk.
Estetgruppen ska göra en fri komposition baserad på färgytor som skapar geometriska former. Formerna får vara fria och oregelbundna, meningen är att man inte skissar utan målar direkt på bilden och skapar ytor, en bred och hård pensel är här att föredra.

 
Färgcirkeln är uppsatt i klassrummet som en stor akvarellmålning och den har de varit bekanta med tidigare, den fungerar mycket bra som lathund.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar